Arm en beenklachten

Arm en beenklachten ontstaan veelal door een langdurige overbelasting of als gevolg van een trauma. Spier-peesklachten zijn veel voorkomende klachten in de armen en benen, zoals bijvoorbeeld de tenniselleboog of een schouderpees irritatie. Maar ook pijnklachten door een verstoorde functie in  het gewricht, zijn klachten die voorkomen.

Op basis van het onderzoek stelt de fysiotherapeut een diagnose en gaat samen met u op zoek naar de oorzaak van de klachten. Het lichaam heeft een zelfherstelend vermogen en volgt hierin een natuurlijk herstel. Van belang is dat de fysiotherapeut in dit herstel, de juiste behandeltechnieken uitvoert op het juiste moment. In de behandeling wordt gebruik gemaakt van mobilisaties van gewrichten, spier-bindweefsel technieken, oefentherapie en bijvoorbeeld ondersteunde technieken zoals tapen. 

 

Voorbeelden van armklachten en beenklachten;

  • Schouderpees/slijmbeurs irritatie.
  • Tenniselleboog/golfers elleboog.
  • Bandletsel elleboog.
  • Carpaal tunnel syndroom.
  • Kniepees klachten.
  • Patella-femorale klachten.
  • Meniscus en voorste kruisband klachten.
  • Verzwikte enkel/inversie klachten.
  • Impigement klachten heup.
  • Gewrichtsartrose 

 

Wilt u meer informative over uw specifieke klacht en onze aanpak, mail dan naar info@scopefysiotherapie.nl

Ook een kortdurend vrijblijvend telefonisch contact of online contact is mogelijk, om u te informeren over uw klacht en onze aanpak.

Wervelkolom klachten

De wervelkolom is een complex van structuren die zorg draagt voor steun, overbrengen van krachten in het lichaam en het ruggemerg beschermt. Pijn geeft een dysfunctie van bewegen en bij langdurige pijnklachten kan de klacht een chronisch karakter krijgen.

In het onderzoek gaat de fysiotherapeut op zoek naar de verantwoordelijke structuur van de klachten en bij twijfel zal er overleg plaatsvinden met de huisarts en eventueel de specialist. Aangezien de exacte oorzaak van rugklachten niet altijd bekend is, zal er in het onderzoek breed worden gekeken naar factoren die rugklachten negatief beïnvloeden.

Naast de behandeltechnieken die voorwaarde creëren voor een goede kwaliteit van bewegen, zoals mobilisaties van gewrichten, spier-bindweefsel technieken en bijvoorbeeld ondersteunde technieken zoals tapen, is gerichte oefentherapie een belangrijk onderdeel van de behandeling. Uit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat bewegen een positieve invloed heeft op klachten van de wervelkolom. Een gerichte aanpak met gedoseerd opbouwen van de belastbaarheid van wervelkolom en de omgang met de pijn, is hierbij van belang.

 

Wilt u meer informative over uw specifieke rugklachten en onze aanpak, mail dan naar info@scopefysiotherapie.nl

Ook een kortdurend vrijblijvend telefonisch contact of online contact is mogelijk, om u te informeren over uw klacht en onze aanpak.

Sportblessures

In sport worden fysieke grenzen opgezocht, om een optimale fysieke prestatie te kunnen leveren.  Kenmerken als langdurige belastingen, krachtige en snelle bewegingsuitvoeringen, vinden wij terug in de diverse sporten. Naast de positieve effecten van sport, is er echter ook een kans op het ontstaan van een blessure.

Onze aanpak is er op gericht u terug te brengen naar uw oude sportprestatie niveau en u kennis te laten nemen met preventieve maatregelen, om terugkeer van de klachten te voorkomen.

In de begeleding van uw sportblessure gebruiken wij  behandeltechnielen zoals de mobilisaties van gewrichten, spier-bindweefsel technieken en bijvoorbeeld ondersteunde technieken zoals tapen. Speerpunt van de behandeling is de gerichte revalidatietraining, waar wordt gewerkt aan de opbouw van de specifieke vaardigheden van uw sport. Door ervaringen in de (top)sport en het bijhouden van recent wetenschappelijke inzichten, helpen wij u naar het hervatten van uw sportplezier.

Speciale aandacht is er voor de jeugdige sporter. Ieder kind heeft naast de kalender leeftijd een verschillende biologische ontwikkeling. Dit is van belang in de aanpak en de begeleiding die wij aanbieden aan de jeugdige sporter.

Wilt u meer informative over uw specifieke klacht en onze aanpak, mail dan naar info@scopefysiotherapie.nl

Ook een kortdurend vrijblijvend telefonisch contact of online contact is mogelijk, om u te informeren over uw klacht en onze aanpak.